Днес се очакват валежи и типично априлски градуси

Животът

17-04-2018, 08:27

Снимка:

flickr

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Условия за по-интензивни превалявания ще има в планинските райони на Югозападна България

Днес в почти цялата страна се очакват валежи. Условия за по-интензивни превалявания ще има в планинските райони на Югозападна България. В голяма част от България ще има разкъсана облачност, но се очаква на места за момент слънцето да пробие. Това отбеляза синоптикът на България он еър Симеон Матев. Според него температурите ще са типично с априлски стойности - между 16-18 градуса.

Най-топлото място в страната отново ще бъде Сандански, въпреки че в следобедните часове там се очаква да превали, а и да прегърми. Черноморието пък отново ще остане най-студеното място, заради хладния полъх от морето.

Сряда пък ще има разкъсана облачност. Отново се очакват валежи. До края на седмицата максималните температури ще варират между 14-18 градуса.

"Събота и неделя ще има подобрение на времето. През уикенда ще има временни заоблачавания, очакват се и краткотрайни валежи", обобщи климатологът.

В голяма част от Западна и Централна Европа ще бъде доста топло в следващите дни. В четвъртък и петък към Балканите се очаква да се спуснат студени въздушни маси и ще застудее.