Петър Бараков със сребъро от национален шампионат по карате

Спорт

17-04-2018, 10:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Албена излъчват шампионите на България по карате

Младият надежден каратист бе поздравен за отличното представяне и награден с купа, медал и грамота

Петър Бараков от СК „Аригато“ – Приморско направи успешен дебют на националния шампионат в Гоце Делчев. В състезанието взеха над 180 състезатели от 26 клуба от страната. Дисциплина, добра подготовка, воля и хъс за победа - това  е малка част от качествата, които притежават приморските каратисти и благодарение на които жънат успех след успех на национални и международни състезания.
Това показа и младият каратист, който излезе за първи път на татамито и се завърна със сребърното отличие. Той се изправи срещу трима съперника в категория до 38 кг при до 10- годишните и показа завидна техника във владеенето на бойното изкуство. Бараков успя да отстрани двама от противниците си, но в последната, финална среща отстъпи по точки. Класирането му на почетното второ място показа, че спортистите от СК „Аригато“ притежават качества на шампиони.  
Младият надежден каратист бе поздравен за отличното представяне и награден с купа, медал и грамота. Спортът в община Приморско продължава да е обект на особено внимание. СК „Аригато“ – Приморско е един от клубовете, подпомагани изцяло от морската община. В него се обучават каратисти, ръководени от сенсей Христо Терзиев, семпай Лъчезар Димитров и семпай Николай Попов и под председателството на Мариан Кертев.