От Специализирания съм пращат призовка на Очите

Крими

17-04-2018, 15:00

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Версия: Умишлен палеж, ден след присъдата на стрелеца от "4you"

Делото срещу Божо Кравата и групата му не тръгна отново

Делото срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и групата му за стрелбата срещу Димитър Желязков Очите, пак не успя да тръгне в Специализирания наказателн съд след три часа заседания, съобщава Флагман.Бг.
Първо два часа прокурори, адвокати и съдебни заседатели се чудеха къде е единият от задържаните Георги Иванчев и защо не е в залата. Именно той е смятан за стрелеца на Митьо Очите. Никой не знаеше къде е той, включително имаше писмо от Министерство на правосъдието, че той не е получил призовката си, защото не е в затвора.
Това предизвика бъзици сред групата, но се оказа просто някаква грешка при предаване на информацията и за половин час Иванчев бе докаран от Софийския затвор в залата.
Последва връчване на препис на обвинителния акт на всички подсъдими.
Абсолютно всички адвокати, без този на Радослав Димитров, бяха съгласни да бъде даден ход на делото. Той изтъкна мотива, че днес е даден нов препис на обвинителния акт, който е много обемен – не се знае какво пише в него и той трябва да се запознае.
И въпреки че прокурорът по делото Росица Славова каза, че според закона това не е пречка и въпреки убежденията, че е имало само една грешка в новия обвинителен акт – фактическа, на името на един от свидетелите, съдията по делото излезе в мисловна почивка.
Тя премина в почти час заседание, на което се реши, че доводите на адвоката на Димитров са основателни и не бе даден ход на делото.
Следващата дата за явяване е 3 май.
Беше решено още да се призове Димитър Желязков като свидетел, а за да се яви той в съда бе натоварена неговата адвокатка.
За да е по-сигурно обаче, че Очите ще дойде в съда, съдията по делото реши да му пуснат призовка.
Подсъдимите поискаха да гледат и видеоматериалите и им беше обещано, че това ще се случи на едно от заседанията по делото.
Докато чакаха часове да се докара първо Георги Иванчев, после да се реши дали да се отложи делото – обвиняемите от групата на Божо Кравата използваха момента да се посмеят и да си поговорят.
Стигнаха до извода, че са остарели, но не продумаха и дума по самото дело.
В залата бяха всички обвиняеми – соченият за лидер на организирана престъпна група Божидар Кузманов и участниците в нея Иван Терзийски, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев, Радослав Димитров, Тодор Славов и Марчо Марков.
От тях в ареста са само Георги Иванчев и Тодор Славов.