Студенти по право станаха „прокурори“

Новините

17-04-2018, 13:41

Снимка:

Съдебна палата Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бъдещите юристи писаха обвинителен акт по реален казус

Студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“  станаха „прокурори“ в Деня на отворените врати в Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, който се проведе на 16 април 2018 г. Те бяха приветствани от Николай Божилов, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Галина Андреева-Минчева, зам.-окръжен прокурор,  Димитър Беличев – прокурор в Окръжна прокуратура, Румяна Зайкова-Калеева, зам.-районен прокурор на гр. Пловдив, и прокурорите от Районна прокуратура- Димитър Пехливанов, Даниела Андреева, Пламен Чобанов и Мирослав Йосифов.
Бъдещите юристи писаха обвинителен акт по реален казус, а студенти от професионално направление  „Национална сигурност“ на Висшето училище по сигурност и икономика-гр. Пловдив изготвиха експертиза по делото. Денят на отворените врати бе посветен на 20-годишнината от създаването на Апелативна прокуратура-Пловдив, и бе втората проява от серията срещи на магистратите със студенти и ученици от Пловдив и региона.
На 16 април 2018 г. в Прокуратурата гостуваха и десетокласници от Хуманитарна гимназия „Св. Св.Кирил и Методий“ в гр. Пловдив,  които дискутираха с магистратите за Конституцията на Република България и нейната история, както и за професията на прокурора. По-късно прокурорите беседваха по теми за европейското право и институции с ученици, членове на Евроклубовете в ЕГ „Иван Вазов“-гр. Пловдив и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ –гр. Пловдив.