Млади тенисисти от 19 държави в надпревара за Plovdiv Cup

Спорт

17-04-2018, 17:41

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съпътстващо спортното събитие мероприятие е представянето в петък на книгата "Пловдив-Ломотив и в българският тенис"

Млади тенисисти от 19 държави от цял свят участват в турнира за Plovdiv Cup, който се провежда на кортовете на "Локомотив" на Гребната база. В основната схема се състезават Гергана Топалова и Симеон Терзиев, а останалите българчета са допуснати по право на организаторите.
Турнирът Plovdiv Cup се провежда за 14-ти пореден път. Състезанието е от престижната втора категория на ITF, а амбицията на организаторите е скоро да защитят първа категория.
ДОРА РАНГЕЛОВА, изп. д-р на Тенис клуб "Локомотив": В турнира участват представители на 19 държави от всички континенти, с изключение на Австралия. Това е признание за нашия клуб.
След екзотичните държави са Венецуела, Канада, Тайланд, Чили, Узбекистан и др.
ЛЮБОМИР БАДИНСКИ, главен съдия на турнира: За първа година българин печели квалификация. Ивайло мина през трите тура и днес играе в основната схема.
Спомоществовател за 9-ти път е верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал".
Доц. д-р НЕВЕН ЕНЧЕВ, предприемач: Искаме да има по-малко бедни и гладни хора. Трябва да има нахъсани млади хора. Ще работим дотогава, докато се осъзнае на всички нива, че този турнир се дължи на хъса на тези хора тук (сочи организаторите).
Plovdiv Cup е портфолиото на тенис клуб "Локомотив". Според председателя на управителния му съвет и вицепрезидент на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов, инвестицията в спорт е инвестиция в здравето.
Д-р ГЕОРГИ КРУМОВ, председател на УС на ТК "Локомотив": Имаме добри контакти с Лукас Антили, преди 25 г. той посети Пловдив и познава нещата в детайли. Ще ни помогне при новото оценяване за 1 категория.
Съпътстващо спортното събитие мероприятие е представянето в петък на книгата "Пловдив-Ломотив и в българският тенис". Тя е писана от един от доайените на спортната журналистика Илия Кисимов. Така пловдивският тенис клуб става първият в страната с написана история. На представянето се очаква 97-годишната тенисистка Мая Бурмова, както и много гости от страната и чужбина.