Край Шабленския фар ще израсте гора на повече от 60 декара

Добруджанци

18-04-2018, 09:10

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОИЦ – Добрич представя актуални възможности за финансиране в Каварна и Шабла

Акцията ще привлече любители на природата на 19 април

Край Шабленския фар ще израсте гора върху площ от над 60 декара. За залесителната акция по повод Световния ден на Земята - 22 април, държавното ловно стопанство "Балчик" доставя 1200 дръвчета явор, ясен, цер, копривка и акация, съобщават от община Шабла.

От общинската администрация апелират към доброволци да помогнат пейзажът край най-стария фар по Българското Черноморие да стане още по-красив.
Имотът с обща площ от 63 декара ще бъде поетапно залесен като при първото издание на кампанията "Да сътворим гора" през 2017 година бяха засадени 600 дръвчета - червен дъб, бряст, черен бор и гледичия в масив от шест декара, допълват от общината.
Акцията отново ще привлече любители на природата на 19 април като ученици от СУ "Професор Асен Златаров" и браншовата организация на пчеларите в Шабла вече са потвърдили, че ще се включат в залесяването.Теренът край Шабленския фар ще бъде предварително подготвен за залесяването, а всеки, който иска да подкрепи кампанията,ще има нужда от мотика за заравяне, работни ръкавици,от подходящи за сезона дрехи и обувки, вода за пиене и подкрепителна закуска, информират организаторите.