Кметът посети фабриката "Нестле България“

Мисия София

18-04-2018, 08:43

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Kомпанията се стреми да направи опаковките си 100% рециклируеми или за многократна употреба до 2025 г.

Поздравявам ви за развитието на производствената дейност, с насърчаването на чисти производства и депонирането на 0 кг отпадъци на територията на София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си във фабриката "Нестле България“ по покана на изпълнителния директор на компанията Емануел Артуr, предадоха от общината.

Кметът Фандъкова се запозна с производствените практики и процесите за производство на шоколадови продукти и разгледа условията на труд. Компанията създава работни места за над 1100 души, като в самата фабрика работят над 670 от тях. Има политика за социална отговорност, образование и спорт.

"Особено важно за околната среда е решението за осигуряване на нулево депониране на отпадъци", подчерта кметът Фандъкова.

Компанията се стреми да направи опаковките си 100% рециклируеми или за многократна употреба до 2025 г. Целта е нито една от опаковките, включително пластмасата, да не отива в депо или като отпадък. Nestlé смята, че е необходимо въздействието на всички опаковки върху околната среда да се сведе до минимум.

Фабриката в София "Нестле България" е компетентен център за производство на Kit Kat. 80% от произведеното в тази фабрика в София се изнася в над 43 страни по света. Като град на иновациите София подкрепя възможностите за развитие на нови иновативни продукти.