Протест пред кметството в “Младост“ заради ареста на Иванчева

Общество

18-04-2018, 08:56

Снимка:

България утре

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Извънредно! Хванаха с подкуп кметицата на „Младост“ (СНИМКИ +ВИДЕО)

Свалихме доверието си от нея, тя доказа, че не е честен човек, заяви Кристияна Тодорова

Протест се провежда пред кметството на столичния квартал „Младост“. Причината е арестът на кмета Десислава Иванчева. Тя беше задържана вчера. Автомобилът й беше обискиран, а в него разследващите откриха банкноти.
"Целият проблем е, че при случая с кв. "Младост" има колебания сред хората. Те не вярват какво точно става. Имат подозрения спрямо действията на конкретния кмет", коментира пред БНТ Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията.
"Това е абсурдно. Как може някой да вози куфар с пари в багажника си на служебната кола. Тя е ходила на служебна среща в Столична община, не е нормално това", обясни Диана Сивинова, ПР на район "Младост".
"Не мога да кажа все още за този арест каква е истината, докато не се произнесе следствието. Аз като член на инициативния комитет, който я издигна, свалихме доверието си от нея отдавна, защото тя с работата си и действията си, доказа, че не е коректен и честен човек“, коментира Кристиана Тодорова, представляващ Инициативния комитета "За Зелен Младост“. И допълни, че за „2 години има няколко индикации, в които бяхме длъжни да свалим доверието си“.
„Те са няколко - строежът на бл.70, тя сключи споразумение с инвеститорите. В "Младост" 4 пусна протокол към Столична да се продаде по 39.90 лв/кв.м. Имахме съмнения за корупция. Имаше некоректни игри срещу зам.кмета Никола Вапцаров. Много са", коментира още Тодорова.
Автомобилът, с който е спряна Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова е служебен и е каран от много хора, заяви пред НоваТВ адвокат Ирен Савова, която представлява Петрова.
Бившият зам.-кмет на Иванчева Никола Вапцаров пък разказа, че тя е поставяла "проекти на инвеститори на трупчета". Той даде пример със строежа пред бл. 70 - имаше внесена жалба срещу строежа Иванчева я оттегли, провеждаше срещи с инвеститорите при затворени врати и накрая се споразумя с тях, обясни Вапцаров. Той разказа и за сигнал към прокуратурата за нейната заместничка Бляна Петрова за натиск при санирането в района.

„Иванчева категорично не става за кмет – дали е взела пари, или не е друг въпрос, но чисто като управленец тя не става. Да си добър протестиращ не значи, че автоматично ставаш добър управленец, коментира лидерът на Нормална държава Георги Кадиев Кадиев по бТВ.
„Много от нещата, които трябваше да се свършат, не бяха свършени – нито един строеж не беше спрян”, посочи Кадиев.