Фермерски пазар в парк „Бунарджика“

Мисия Пловдив

18-04-2018, 10:59

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новото издание на фермерския пазар ще предложи и сектор с етно храни

Първият фермерски базар в парк Бунарджика ще се състои днес, като идеята е да стане традиционен и се провежда всяка сряда от 16.00 до 20.00 ч. на централната алея от страната на бул. „Руски“ в подножието на хълма. Кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов и Фондация LocalFood.bg и Slow Food Пловдив са организаторите на събитието.
До октомври 2018 г. всички ценители на качествените храни и напитки могат да се насладят на разнообразие от местни фермерски, занаятчийски и етно храни. Освен обичайните производители, които предлагат фермерски млечни продукти, био зеленчуци и плодове, занаятчийски хляб с квас, планински мед, домашни сладкиши и други, към лятното издание на пазара ще се присъединят две нови ферми, които ще предложат екологично чисти яйца, пилешко, пуешко, заешко, свинско и телешко месо.
Новото издание на фермерския пазар ще предложи и сектор с етно храни. Също така се очаква да се включат майстори на арменските и турските специалитети.
Освен вкусната храна, посетителите на събитието ще могат да се насладят на прохладен айляк в самия център на града в сряда вечер с подбрана жива бира и фермерско вино.