Нанков: И тунелите ни стават светли

Политика

18-04-2018, 13:52

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Санирането и пътното строителство бяха критикувани от президента

"Бъдете сигурни, че ние сме от светлата, а не от тъмната страна в случая, тъй като отдавна сме на сцената. Ще се изразя образно, че вече в нашите компетенции дори и тунелите започнаха да стават светли", така закачливо министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отговори на президента Румен Радев.

По думите му е нормално да поиска среща с президента и да бъдат „осветлени“ политиките и темите, които притесняват президента и по които той „е на тъмно“.

„Две от темите в компетенциите на МРРБ в лекцията на президента в УНСС бяха засегнати. Едната от тях е санирането, а другата – пътното строителство. Ще призова на среща с президента, ако той ни удостои с такава, да бъде осветлена и ясно и категорично да бъде заявена позиция.“, заяви Нанков. По думите и президентът, и БСП вече три години критикуват програмата за саниране и трябва ясно да заявят дали са „за“ или „против“ нея.

Нанков заяви, че от МРРБ са готови да приемат аргументирани критики и да помислят за действия, но не и критика заради самата критик.

Министърът посочи и че не трябва да се обвързва темата за санирането с тази за газификацията на частни домове с публичен ресурс.