Служители на реда пострадаха, след хвърлена бомбичка на Левски-ЦСКА

Крими

19-04-2018, 07:30

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна акцията за контрол на скоростта на МВР

Деветима футболни фенове са задържани

В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща от първенството „Първа професионална лига“ между отборите на ПФК ”ЦСКА” и ПФК „Левски” на Националния стадион „Васил Левски”. Не бяха допуснати нарушения на обществения ред и в столицата, предава МВР.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, където преди началото на мача бяха задържани 9 лица – 4-ма от тях с наркотици, а 3-ма – със забранени предмети /маски и пиротехнически средства/ и двама, неизпълнили полицейско разпореждане. Още 10, във видимо нетрезво състояние, не са били допуснати да влязат на територията на стадиона.

Двама полицейски служители пострадаха, след хвърлена бомбичка от публиката на сектор „Б“ по време на мача. Откарани са в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. По този повод е проведена полицейска операция, при която на изходите на стадиона зрителите са пропускани да излизат един по един при щателна проверка. Задържани са голям брой лица, чиято съпричастност към деянието предстои да бъде установена.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен