Мюзикълът „Хотел Трансилвания“ с куп награди от фестивала „Млади таланти“

Спечелени от Детски музикален театър „Дея“ - Добрич

Детски музикален театър „Дея“ за първи път взе участие в X МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „МЛАДИ ТАЛАНТИ“ в София, проведен на 16-18 април 2018, в Националния дворец на децата.

Нашите талантливи деца от Добрич, с ръководител Лана Анцаридзе представиха мюзикъла „Хотел Трансилвания“ и обраха всички награди в категория Театрално изкуство – Голямата награда за Мюзикъл, Награда за режисура на Лана Анцаридзе и 3 индивидуални награди за актьорско майсторство на Александър Танев, Димитър Димитров и Ванеса Георгиева.

 Театър „Дея” получи ощe една награда - покана за участие втворчески ваканции „Хайде да творим заедно”, където разноските по пребиваването на децата ще бъдат поети от организаторите.

 Мюзикълът хотел „Трансилвания” ще бъде представен и на Гала-концерта на лауреатите на фестивала на 3 юни в НДК.

 Международният детски фестивал "Младиталанти" се организира от Национален дворец на децата. Фестивалът е включен в Националния календар  за изявипо интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката за учебната 2017/2018 година, в раздел „Изкуство”.

 Дни преди фестивала в София мюзикълът "Хотел Трансилвания" бе представен на сцената на Държавната опера във Варна при проявен огромен интерес.