Турнир за Купата на България по шахмат за незрящи

Мисия

19-04-2018, 15:46

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зам.-кметът Карапчански представи летище Русе на международен форум

Кметът Стоилов изпрати поздравителен адрес

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“, беше открит турнир за Купата на България по шахмат за незрящи, който ще продължи до 21 април. Събитието е заложено в календара на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“ и се провежда под егидата на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

 

На официалното откриване присъстваха Сашо Щерев - началник на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Русе, Иван Пухлев - председател на Спортен клуб за интеграция „Дунав – 2013“, както и Иван Янев – председател на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“.

 

Сашо Щерев поздрави присъстващите, като изтъкна че Русе е спортен град и Общината винаги подкрепя различни спортни инициативи. Той връчи поздравителен адрес на Пухлев от името на кмета на Общината Пламен Стоилов. Последва кратка реч от Иван Янев, който отправи специалните си благодарности към русенския градоначалник, както и към заместник-кмета по хуманитарни дейности Иван Григоров, за приноса им към провеждането на подобни спортни събития. Янев поднесе и благодарствени плакети, в които изказва признателността си за съдействието им при провеждането на турнира за Купата на България по шахмат за незрящи.