Отново магията на българския фолклор ще завладее Добрич

На 21 април от 9.45 ч. започва Финалния етап на V-я Национален Преглед на Фолклорните Ансамбли на CIOFF® България, 2018 г.

Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® България / Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства - Асоцииран член на ЮНЕСКО/ е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство.

На този втори етап през 2018 г. ще бъдат определени носителите на званието „Представителен Фолклорен Ансамбъл на CIOFF® България”, които ще имат правото да участват в Международни Фолклорни Фестивали по света, организирани от CIOFF®. Информация за резултатите от Финалния втори етап ще бъдат дадени по време на 19-та

национална среща на CIOFF® през февруари-март 2019 г.

Нашите ансамбли и индивидуални изпълнители се представиха достойно на миналогодишния Първи етап. Списък на всички класирани участници от Първия етап през 2017 г. можете да видите тук.

Община град Добрич и ДТ „Йордан Йовков“ са едни от домакините за провеждането на този заключителен етап.

Нека подкрепим с присъствието си и да се насладим на изпълненията на нашите участници в събота, 21 април от 9.45 ч. в ДТ „Йордан Йовков“.