До края на годината стартира строежа на кръговото кръстовище между селата Труд и Строево

Животът

19-04-2018, 17:03

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Планира се процедурите да стартират до края на април, и ако няма обжалване, изграждането на съоръжението ще започне още през тази година

До края на годината стартира строежа на кръговото кръстовище между селата Труд и Строево
Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов благодари на народния представител от ГЕРБ  Димитър Лазаров и на председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов за подкрепата, благодарение на която, до края на годината ще стартира строителството на кръговото кръстовище след Пловдив, в посока Карлово, на разклона между с. Труд и с. Строево.
„Признателен съм на народните представители от ГЕРБ, защото те откликнаха на молбата ми за ускоряване на изграждането на съоръжението, което се чака от години от жителите на селата Строево, Труд, Голям и Малък Чардак.“, посочи Димитър Иванов.
Той припомни, че е изпращал многобройни писма до различни институции, в които е настоявал за решаване на проблема - предпоставка за немалко пътни инциденти.
През 2015 г. между Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ и община „Марица“ е сключено споразумение.
Според него общинската администрация изготвя проектната документация и извършва отчуждаването на имотите, а АПИ – финансира и изгражда обекта.
„През есента на 2017 г. община „Марица“ е изпълнила всички свои ангажименти по договора, като е представила в агенцията утвърдена проектна документация, подробен устройствен план и договори за дарение на засегнати части от общински имоти.“ , признава министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в писмо до народните представители от ГЕРБ ген. Константин Попов и Димитър Лазаров.
През декември 2017 г. АПИ внася проектната документация в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за издаване на разрешение за строеж. Средствата за изграждането на кръговото кръстовище – 1 100 000 лева са осигурени от агенцията.
„В момента АПИ подготвя обявяването на тръжни процедури за избор на изпълнител на строително-монтажните работи и на строителен надзор на обекта.“, се казва още в писмото на министър Николай Нанков.
Планира се процедурите да стартират до края на април, и ако няма обжалване, изграждането на съоръжението ще започне още през тази година.