Стара Загора представя новия си туристически сайт STARAZAGORA.LOVE

На Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

Официалният туристически сайт на Стара Загора starazagora.love е оптимизиран за смарт телефони, което позволява пътуване през вековете и изследване на историята и природата на района. С него Община Стара Загора се представя на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.

Стара Загора и районът около нея са едно от най-древните заселени места в света с история от над 8000 години. Древната земя на града крие уникални за Европа и света тайни. Най-старата и добре запазена къща в Европа на 8000 години може да бъде видяна в Музей Неолитни жилища. Край Стара Загора се намират и най-старите рудници в Европа. Регионалният исторически музей досега е събрал над 100 000 артефакта от тази изумителна история, но това не е всичко.

Единственият по рода си Музей на религиите разкрива как съдбата е събрала езически, тракийски, християнски и мюсюлмански храмове в едно. Днес много хора твърдят, че престоят на това място им дава специално усещане и дори ги лекува. В съседство на музея се намират и останките от римския град Августа Траяна, един от най-значимите в римската провинция Тракия.

Разположена в сърцето на Тракия, Стара Загора е и превъзходна отправна точка за любопитните пътешественици, които искат да изследват региона. В радиус само на 45 минути от града се намират много и наистина разнообразни места, които ще спечелят сърцата и на най-взискателните туристи - потопената църква в язовир Жребчево, където се стичат фотографи от цялата страна, „Карановската селищна могила“ – една от най-големите могили в Европа, както и най-старият действащ манастир в Европа – „Св. Атанасий Велики“ в с. Златна ливада, основан през 344 година от Св. Атанасий Велики, на връщане от Сердика.

По време на XV-тото издание на международното изложение „Културен туризъм, което се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново, от 19 до 21 април посетителите ще имат възможност да се срещнат на живо с експертите от Туристическия информационен център в Стара Загора и да планират заедно с тях следващата си почивка.

Туристическият информационен център на Стара Загора участва за поредна година в този форум като освен новия сайт, представя и богатия събитиен календар на общината с над 500 събития. Инициативата се осъществява в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.