ОИЦ - Добрич организира велотур „Европа в моя Добрич 2018"

И Ден на отворените врати

На 9 май 2018 г., на Деня на Европа, Областен информационен център - Добрич ще проведе Ден на отворените врати по проекти с европейско финансиране. Ще бъдат представени проекти, финансирани по Оперативна програма„Регионално развитие“ 2007-2013 г., променили живота на жителите на град Добрич. Събитието е част от европейската кампания „Европа в моя регион 2018“ и ще се проведе и във всички страни от Европейския съюз. Информационната кампания следва заключенията на Съвета „Как политиката на сближаване да стане по-ефективна, по-значима и по-видима за нашите граждани" и цели да насърчи гражданите да посетят или да отбележат финансираните от ЕС проекти. EUinmyRegion има за цел да насърчи гражданите да откриват проекти на ЕС близо до тях, като: отворят вратите на проекти, финансирани от ЕС, за гражданите; изберат най-добрите снимки и ги регистрират за участие във фотоконкурса на ЕК; напишат истории за проекти на ЕС и участват с тях в конкурса за блог.

     В деня на отворените врати ще се проведе Велотур „ЕВРОПА В МОЯ ДОБРИЧ 2018“, като с велосипеди ще се направи обиколка по обекти финансирани с европейски средства в град Добрич.

     Стартът на велосипедната обиколка е в 14:00 часа от сградата на Община град Добрич, където кметът на общината г-н Йордан Йорданов ще разкаже за проектите, които се изпълняват от общината. Участниците с велосипеди ще преминат през цялата централна градска част и ще посетят АЕМО "Стария Добрич" и Дом-паметник „Йордан Йовков“, както и ще се разходят в градски парк „Свети Георги“, чието пълно обновяване бе със средства по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013.

     Велотурът ще приключи Общински младежки център „Захари Стоянов“, където ще се проведе викторина с награди за всички участници.

     В събитието ще се включат младежките работниции младежи от Общинския младежки център „Захари Стоянов“ гр. Добрич, ученици от Финансово – стопанска гимназия „Васил Левски“ – училище посланик на Европейския парламент, както и екипа на Областен информационен център - Добрич.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен