20 хиляди лева подкуп поискал шефът на полицията в Раковски

Крими

20-04-2018, 14:02

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха шефът на РПУ-Раковски за корупция

Разследването продължило 10 месеца и тогава е станало известно за още два извършени грабежа от същия тип

Шефът на полицията в Раковски Георги Илиев и оперативните работници Валентин Гоцев и Желязко Колев са изнудвали контрабандист на нелегален тютюн за 20 000 лева, стана ясно на брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив. Гоцев и Колев са направили пълни самопризнания и са освободени от ареста срещу парична гаранция.

Началникът им остава зад решетките за още 72 часа, след което съдът ще преценява каква мярка за неотклонение да му наложи.
Илиев, Гоцев и Колев са отстранени от длъжност и срещу тях са образувани дисциплинарни производства, съобщи шефът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков. Установено е още, че освен цигарите, които са откраднали от търговеца, са задигнали още стоки и пари от него на стойност 41 000 лева. За тези престъпления НК предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба от 20 000 лева и лишаване от права да изпълняват полицейска длъжност.
До разкритията се е стигнало след предприетото разследване срещу полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов, които миналия юли ограбиха бус с контрабандна стока в Пловдив, съобщи окръжният прокурор Румен Попов.
Разследването продължило 10 месеца и тогава е станало известно за още два извършени грабежа от същия тип. В тях полицаи по аналогичен начин са атакували търговци на безакцизен тютюн.Те се легитимирали със служебните си карти, щракали им белезници, насочвали са им пистолети към главите, след което са ги ограбвали.