Кметът Ралев присъства на еко акция в ДГ „Славей“

Мисия Пловдив

20-04-2018, 15:46

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пролетният дъжд обаче попречи на малчуганите да влязат в ролята на любители градинари

ДГ „Славей“ се готви за скорошния си 50-годишен юбилей и днес малките й обитатели, техните учители и родители подготвиха мащабна еко акция за облагородяване на огромния двор на детското заведение. Пролетният дъжд обаче попречи на малчуганите да влязат в ролята на любители градинари, но засаждането на цветята, което така нетърпеливо очакваха, само се отложи за по-сухо и топло време.

За сметка на това, гостите на акцията – Ральо Ралев, кмет на район „Северен“, неговите заместници Кътова и Георгиев, секретарят на района Йорданова и експертът „Образование” Нончева, станаха участници в еко спектакъла „Земята – нашият зелен дом“. Той бе подготвен и осъществен от малките артисти от втора група, които с обич представи директорът на градината Л. Биволарска. Тя обясни, че за толкова малки деца е много трудно да влязат в ролята на убедителни оратори, но и Слънцето, и Земята, и стихиите, в чиито образи се превъплътиха малките славейчета, трогнаха многобройните зрители на спектакъла.

Впечатлен от уменията на децата, Ральо Ралев сърдечно им благодари, пожела им да са здрави и да помнят винаги думите на своите учители, че само ако пазим чиста нашата планета, ще можем се радваме на зелената й приказка.