ЦСКА възропта: Иска оставката на Дисциплинарната комисия към БФС

Спорт

20-04-2018, 16:46

Снимка:

cska.bg

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Наказанието на Левски било „меко казано смешна санкция“

ЦСКА поиска оставката на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз начело с нейния председател Юрий Кучев, се казва в съобщение на клуба. А причината е лекото, според „червените“ наказание за Левски.

„Шокирани сме от меко казано смешната санкция, която беше наложена на Левски за опита за убийство, който направиха феновете от тяхната агитка по време на последното вечно дерби. Служител на реда беше тежко ранен, претърпя операции и му предстоят още, за да се възстанови напълно, а наказанието е само един мач без публика и 4000 лева парична глоба?! Потресени сме от двойния стандарт, с който биват наказвани ЦСКА и Левски.“, пише в съобщението на армейците.

ОТ ЦСКА дават и пример: “За хвърлена по единия страничен съдия монета от 50 стотинки, която никой не видя, нашият клуб беше наказан с умопомрачителна сума - 30 000 лева и затваряне на сектор "А" на "Армията". А за тежка телесна повреда на длъжностно лице вечният съперник е глобен с едва 4000 лева?!“

Те смятат, че проявите на насилие отблъскват хората от стадионите. И смятат, че проявите на феновете на вечния им съперник трябва да се наказват най-строго.