Апелативен съд – Пловдив празнува 20-годишен юбилей

Мисия Пловдив

21-04-2018, 10:52

Снимка:

Съдебна палата Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Над 500 съдии и гости пяха „Многая лета” в Дома на културата

Апелативният съд в Пловдив отбеляза 20-годишния си юбилей с празничен концерт в Дома на културата „Борис Христов“. Над 500  съдии и съдебни служители от шестте окръжни  и 27 районни съдилища от апелативния район и специални гости от цялата страна уважиха тържеството. Министърът на правосъдието г-жа Цецка Цачева прати поздравителен адрес. Тя посочи, че „съдиите от Апелативния район са заели своето достойно място в историята на правораздаването у нас и не веднъж са доказвали в годините на прехода, че са в състояние да отговорят на високите изисквания за качествено правораздаване“. Представляващият Висшия съдебен съвет г-н Боян Магдалинчев  поздрави магистратите с юбилея и от сцената прикани всички гости да станат прави, за да уважат празника и успехите на пловдивските магистрати. Сред гостите на тържеството бяха председателят на ВКС Лозан Панов, членове на Висшия съдебен съвет, главния  прокурор Сотир Цацаров, председатели на останалите апелативни съдилища в страната, съдии от другите съдилища в  Пловдив, прокурори от апелативния район. Специални гости на юбилея бяха първите председатели на Апелативен съд в Пловдив Здравко Киров и Радка Петрова.  На тържеството присъстваха ръководителите на Пловдивската адвокатска колегия, както и много адвокати.
Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова приветства гостите с добре дошли и честити 20-годишния юбилей на колегите си. Заедно с директорката на Националната търговска гимназия Славейка Иванова обявиха, че е сключено Споразумение за сътрудничество между съда и училището. Ученици от гимназията ще могат да карат своя стаж в Пловдивския съд. Това споразумение е във връзка с откриването през следващата учебна година на нова специалност „Съдебна администрация“ в гимназията, която ще подготвя кадри за съда.
Деца от дом „Мария Луиза“ трогнаха магистратите с подготвения от тях специален подарък. От дълги години между съда и дома има изградено сътрудничество, а децата гостуват в Съдебната палата с благотворителни базари и участват в инициативата „Час на класа. Съдът отблизо“.
На тържеството беше представен герба на Апелативен съд – Пловдив, изработен от възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство  под ръководството на преподавателя по хералдика главен асистент д-р Стоян Антонов.  Студенти от катедрата по „Приложни изкуства“ в АМТИИ с ръководител доц. д-р Никола Лаутлиев проведоха час по репортажна фотография по време на тържеството и техните снимки ще бъдат публикувани  на сайта на Апелативен съд.
Децата от хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева бяха аплодирани от гостите на тържеството. Възхищение предизвикаха изпълненията на ансамбъл „Тракия“. Концертът приключи с изпълнение на „Многая лета“, което изправи гостите на крака.