Огромен успех за Пловдив на 15-то Международно туристическо изложение "Културен туризъм“

Мисия Пловдив

21-04-2018, 14:42

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В шестото издание на Националния конкурс "ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ", Пловдив получи награда за видеорепортажът "Седем малки изповеди" на Регионалния етнографски музей

В съботния ден приключва 15-то Международно туристическо изложение "Културен туризъм " 2018 – Велико Търново, в което Община Пловдив участва за поредна година. Форумът се провежда в старопрестолния град в периода 19-21 април и е част от официалния календар на Българското председателство на съвета на ЕС.
Най-голямото изложение за културен туризъм у нас се провежда със съдействието на Министерство на туризма на Република България  и бе открито от заместник -министър Любен Кънчев, който отправи приветствие към организаторите, участниците и многобройните гости. Общо 50 общини и посолства в България и чужбина взеха участие в 15-ото издание на международното туристическо изложение, между които представители на български общини, Палестина, Бразилия, Южна Африка, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Азербайджан и Китайския културен център.
През трите дни служителите на Общински институт " Старинен Пловдив" представиха  проекта "Капана-кварталът на творческите индустрии“, който е част от програмата на Пловдив -Европейска столица на културата 2019. На щанда посетителите получиха информация за културните и фестивални събития от Календара на Пловдив за настоящата 2018, както и актуална информация за разширяващия се туристически продукт в Пловдив.
В петък, експерти от Общинска фондация „Пловдив – 2019“  също се включиха в програмата на форума с презентация за ключовите проекти, които предстоят през 2019г., а на проведената паралелна Национална среща на туристическите информационни центрове във Велико Търново, ОИ "Старинен Пловдив"  представи актуална информация за развитието на допълните услуги, предоставяни в трите Туристически информационни центрове (ТИЦ) в Пловдив.
В рамките на изложението се проведе и шестото издание на Националния конкурс "ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ". Пловдив получи  награда за видеорепортажът "Седем малки изповеди" на Регионалния етнографски музей - Пловдив. Посетителите на изложението  продължават и през днешния ден да изказват своето възхищение и признание за усилията, които Община Пловдив полага за развитие на туристическия потенциал на града под тепетата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен