Димитър Колев награди участници в пленера „Традиция, екология, творчество“

Мисия Пловдив

21-04-2018, 15:20

Снимка:

Район „Западен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За разлика от предишни издания, през тази година събитието се проведе в четири дни

Кметът на район "Западен" Димитър Колев се включи в награждаването на участниците в пленера "Традиция, екология, творчество". Събитието се организира за 18-та поредна година от СУ "Свети Свети Кирил и Методий" – Пловдив в партньорство с Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат на образованието и Община Пловдив.

„Искрено се възхищавам от всички тези прекрасни творби и от талантливите деца, които са ги създали. Благодаря на участниците от цялата страна, които се представиха блестящо, желая Ви още много успехи в бъдеще“, обърна се към присъстващите кметът Димитър Колев, след което пристъпи към награждаването на отличените. Официалната церемония бе уважена и от главния експерт по изобразително изкуство към Министерството на образованието и науката Галя Георгиева, както и от председателя на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.

За разлика от предишни издания, през тази година събитието се проведе в четири дни, като така директорът на училището Таня Николова спази обещанието си пленерът да бъде разширен. В него взеха участие младежи от 9 градове в България, като самата инициатива беше разделена на два кръга: конкурс за рисунка с изпратени творби на деца от цяла България и самият пленер с по-големите творци. Непосредствено след днешното награждаване бе открита и изложба с творбите в ГХГ „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“ 11 в Старинен Пловдив, която ще бъде отворена за жителите и гостите на града в рамките на една седмица.