Свят без замърсяване с пластмаси

Мисия Добрич

22-04-2018, 11:48

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязваме световния Ден на Земята

22 април – Международен ден на земята

На 22 април се отбелязва  Международният ден на Земята. Първото честване се организира през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 година празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година, съобщават от РЗИ - Добрич.

Мотото при отбелязването му през настоящата година е „Свят без замърсяване с пластмаси“. Проблемите, свързани с употребата и замърсяването на околната среда с пластмаси стават все по актуални.

От отравяне и нарушаване на морската среда, до негативно влияние върху човешките хормони, от замърсяване на плажовете, до натрупване в каналите и депата – всичко това в резултат от драстичното нарастване на количествата изхвърляни пластмаси, което заплашва оцеляването на нашата планета.

В отговор, кампанията за Деня на Земята 2018 г. ще се фокусира върху цялостната промяна на човешката нагласа и поведение относно пластмасите, като целта е иницииране на дейности за значително намаляване на замърсяването с пластмаси.

Представители на РЗИ – Добрич ще вземат участие в „дните на пролетно почистване“ в  град Добрич за подкрепа на общонационалната кампания „Да изчистим България”, организирано на 27 април 2018 г.

На 25-ти април ще бъде проведена организационно методична среща с медицински специалисти  от направление „Детско и училищно здравеопазване“ в град Добрич.

През седмицата 23 - 27 април в  училища от гр. Добрич е предвидено провеждането на обучителни дейности по темата  „Свят без пластмаси“.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен