С две мероприятия отбелязаха Световния ден на земята в „Южен“

Мисия Пловдив

22-04-2018, 12:44

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Близо 130 деца взеха участие в обявения от район „Южен“ конкурс за детска рисунка по повод световният ден на земята

Във връзка със световния ден на Земята - 22 април, кметът на район „Южен“ Борислав Инчев връчи наградите на децата, участващи в ежегодния конкурс за рисунка.

Близо 130 деца взеха участие в обявения от район „Южен“ конкурс за детска рисунка по повод световният ден на земята, като темата на конкурса тази година беше: “Природата и аз“. Най-активни бяха учениците от ОУ „Стоян Михайловски“, ОУ „Захари Стоянов“, НУ „Св. Климент Охридски“, СУ“ Братя Миладинови“, СУ „К. Величков“ , СУ „Св. К. Кирил Философ“ и ОУ „Райна Княгиня“, като за всички наградени бяха осигурени медали и грамоти .

„Благодаря на всички участници. И тази година отново бях приятно изненадан от красивите и креативни творбите на учениците, като те отново ни показаха че трябва да ценим ресурсите на планетата земя и че всичко е преходно във времето, но природните ресурси са тези без които не може да живеем.“ – сподели кметът Инчев.

Малко  по-късно експертите от отдел „Екология“ към районната администрация присъстваха на организираната изложба от ФУЧ „Изобразително изкуство“ с ръководител Камелия Христева и Еко ревю на тема „Да вдъхнем живот на отпадъците“ организирано от клуб „Здраве“ с ръководител Павлина Лилова в СУ „Стоян Михайловски“.