Силно представяне за отборите от Академията през уикенда

Талантите на „зелено-белите“ спечелиха 8 от изиграните 10 срещи

Силно представяне записаха отборите от Академията на „Берое“ през този уикенд. Талантите на „зелено-белите“ спечелиха 8 от изиграните 10 срещи, два мача завършиха наравно.

Най-убедителен бе успехът на „Берое“ 2005. Възпитаниците на наставника Слави Жеков се наложиха с 8:0 над Олимпия като гост. По два гола за победата отбелязаха Васил Василев, Росен Димитров и Цветомир Тодоров, с по едно попадение се отчетоха Сали Садъков и Иван Неделчев, който се разписа от дузпа. „Зелено-белите“ бяха без вратаря Мартин Аргиров, който през седмицата получи тежка контузия. Това е втора сериозна травма в състава след тази на Томислав Донев. Лявото крило е извън игра вече месец и ще пропусне срещите до края на сезона.

Седмица след като отбеляза 12 гола на „Розова долина“ (Казанлък), „Берое“ 2002 постигна нов убедителен успех-този път с 6:2 срещу „Ботев“ (Гълъбово). За момчетата на наставника Атанас Рибарски това бе четвърта поредна победа през пролетния полусезон в областното първенство за юноши младша възраст. Двубоят се игра при тежки условия и силен вятър, но „зелено-белите“ срещнаха затруднения само до началото на второто полувреме когато отбелязаха второ попадение. Първата част завърши 1:1 след като домакините от Ботев откриха резултата, старозагорци изравниха чрез Георги Маджаров. Отново той се разписа от дузпа за 2:1 в началото на второто полувреме. След това играчите на Берое отбелязаха три бързи гола чрез Димитър Спасов, Кръстьо Христов и Цветомир Станев и решиха двубоя в своя полза. В средата на полувремето домакините върнаха едно попадение от дузпа, точка на спора сложи Христо Пенев, който се разписа от фаул.

Убедителен успех и за „Берое“ 2004. В среща от 17-я кръг на областното първенство при децата тимът се наложи с 5:0 над „Локомотив“ (Стара Загора) като гост. Резултатът в срещата бе открит след далечен изстрел на Монир Ал Бадарин. Минути след това той асистира на Станислав Петков, който с прецизен удар направи 2:0. Останалите попадения паднаха след почивката. Техни автори станаха Йордан Желев и Николай Илиев като асистенциите и за двете попадения бяха дело на Красимир Тодоров. Той самият отбеляза последния пети гол в срещата след мощен изстрел с едно докосване.
Успехът, постигнат от „Берое“ 2004 е 45-та поредна победа на тима в областните първенства под ръководството на Радостин Александров. За наставника успехът е под номер 54 в регионалните шампионати след 9-те победи на „Берое“ 2007.

Победа през този уикенд записа и „Берое“ 2006. Тимът, воден от Иван Желев се наложи с минималното 1:0 над Димитровград. Двубоят бе от Областното първенство на подготвителната група деца. Единственото попадение в него отбеляза Давид Тодоров. Успехът е под номер 4 за „Берое“ 2006 през пролетта и трети пореден от подновяването на шампионата след паузата.

Силното представяне допълниха двата тима на „Берое“ в Елитните групи. Берое U19 записа великолепна победа срещу „Ботев“ (Враца) в среща от 23-я кръг. Момчетата на Иван Гаджев се наложиха с 2:1 като гост. Старозагорци първи откриха резултата чрез Костадин Пеев. Домакините успяха да изравнят, но чрез Руси Чернаков „зелено-белите“ стигнаха до успеха. Това е и първа победа за тима през пролетта, преди това тимът записа четири равенства и три загуби. В следващия „Берое“ е домакин на „Славия“, мачът е на 29 април от 15.30 часа.

„Берое“ U17 се върна на победния път след успех у дома с 3:1 над „Сокол“ (Марково). Попаденията бяха дело на Пламен Пенев, Христо Иванов и Стоян Вергиев. Това е седми успех за „зелено-белите“ през пролетта.

Третият тим на „Берое“ в Елитните групи – Берое U15 завърши 2:2 с „Нефтохимик“. И двете попадения бяха дело на Пламен Андрей Апостолов. Домакините поведоха в резултата, но момчетата на Сидер Димитров успяха първо да изравнят, а след това и да осъществят пълен обрат. Последваха серия от пропуски от страна на играчите на „зелено-белите“ преди домакините да изравнят за 2:2. Това е четвърто равенство за „Берое“ U15, тимът е на трето място в класирането на Елитната група. В следващия кръг „зелено-белите“ приемат „Брестник“, мачът е на 28 април от 11.00 часа.

При най-малките в първенствата на Футбол 7 и Футбол 9 отборите от Академията записаха три победи и едно равенство. В първенството на Футбол 7. Берое 2007 завърши 2:2 с „Верея“, „Берое“ 2008 се наложи с 3:1 над „Арена“ (Ямбол) и със 7:0 над „Яворов“ (Чирпан). В първенството на Футбол 9 „Берое“ 2007 се наложи с 2:0 над „Верея“ 2006.