Огромен фурор предизвика спектакълът "Ритъмът на Корея"

Бургас Лайф

23-04-2018, 13:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ритъмът на Корея

Публиката аплодира на крака изпълнителите, фенове се редиха за снимка и автограф с любимите изпълнители

Невероятен фурор предизвика спектакълът "Ритъмът на Корея" в Бургас. Препълнената зала на Операта едва събра желаещите да гледат концерта, организиран от Посолството на Южна Корея, Почетното консулство на Република Корея и Община Бургас.

На сцената с бурни аплодисменти бяха посрещнати "Чонгга Акхуе" и "Чинджо Крю".

"Чонгга Акхуе" впечатли публиката с колоритно музикално представление, съчетаващо традиционни и съвременни музикални етюди. Водещата корейска брейк денс група "Чинджо Крю" пък вдигна публиката на крака.

"Чонгга Акхуе" е високо оценен музикален състав, който е основан през 2000 г. Техните изпълнения са изградени въз основата на традиционни жанрове като кагок и пансори, но техният репертоар е разнообразен, създаващ пространство отвъд жанра, където миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно, като по този начин запазват и трансформират наследството на техните предци.

"Чинджо Крю" е брейк денс група, която е спечелила многобройни награди на международната сцена, включително и първи места на "Break the Floor" 2018, 2017 и 2016 във Франция, "Floor Wars" 2018 в Дания, "R16" в Република Корея и много други. Този световно уважаван състав е известен с креативност, енергия и със създаването на сложни улични танци.

Сред официални лица на концерта бяха Посланикът на Южна Корея Н.Пр. Иин Бунам, Почетният консул на Южна Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.

След края на концерта най-запалените фенове на известните групи се възползваха от възможността да се снимат с идолите си и да получат автограф.