Елен Герджиков: Главният архитект е глобен, защото изпълнява нашо решение

Мисия София

23-04-2018, 14:40

Снимка:

СОС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Tой призова СОС да съберат средстсва за глобата

По инициатива на групата на ГЕРБ в СОС, с писмо до всички общински съветници, предлагам ние да съберем въпросната сума в знак на солидарност с главния архитект, тъй като в крайна сметка той е глобен, защото изпълнява решение на общинския съвет. Това коментира председателят на СОС Елен Герджиков по повод наложената на гл. архитект Здравко Здравков глоба от 13 хил. лева заради отказа му да одобри проект за 44-етажна сграда, съобщиха от пресцентъра на СОС.

„По този начин бихме застанали зад него и препотвърдили своето решение. И най-вече бихме били съпричастни с желанието на гражданите, живеещи в този район – да бъдат запазени зелените терени и да не се строи такава голяма сграда там“, заяви той.

Председателят на СОС припомни как се стигна до глобата на главния архитект Здравко Здравков, наложена от ВАС: „През 2009-а година е направено последното изменение на Общия устройствен план, с решение на СОС. По това решение въпросната територия, която е обект на инвестиционно намерение на НИКМИ е определена за зелена система. След като разбрахме, че фирмата-инвеститор отказва да се съобразява с това решение на СОС, на 14.09.2017-а година общинският съвет прекрати производството по одобряване на Подробен устройствен план за въпросния имот, с което на практика, се отказва разрешение за строеж на 44-етажна сграда в квартал „Стрелбище“.

„Инвеститорът е предприел мерки и е вкарал въпросното решение в съда, който налага космическа глоба от 13 хиляди лева на главния архитект на София Здравко Здравков - заради отказа му да одобри проекта.“, каза още Елен Герджиков.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен