Кметът на Пловдив Иван Тотев се срещна с посланика на Пакистан Н. Пр. Бабар Хашми

Мисия Пловдив

23-04-2018, 15:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След разменените плакети двамата заявиха, че това няма да е последната им среща

Побратимяването на Пловдив с град Лахор, Пакистан обсъдиха на среща кметът Иван Тотев с посланика на азиатската държава. Н. Пр. Бабар Хашми е на първото си официално посещение в града на тепетата и не скри своето възхищение от него.
„Вие сте един от най-важните кметове в България, а Пловдив е красив град и предполагам е чест да сте начело на неговото управление“, сподели посланикът. Той уточни, че България и Пакистан имат приятелски дипломатически взаимоотношения вече 52 години. Ето защо той предложи да съдейства за побратимяване на Пловдив с Лахор, който е вторият по-големина град в Пакистан и негова културна столица, както Н. Пр. Бабар Хашми го определи.
Иван Тотев заяви, че ще изпрати официална покана за посещение до кмета на град Лахор, като определи, че по този начин ще се развият не само взаимоотношенията в културен план, но и тези за бизнеса и инвестициите, още повече че Пакистан, както и България са част от Новия път на коприната (One Road, One Belt) на Китай.
„Да си кмет на Пловдив е голяма отговорност, имаме богато историческо наследство, за което да се грижим“, заяви кметът Иван Тотев и запозна посланик Башар с ниските нива на безработица, доброто икономическо развитие, за което допринася и включването на все повече нови технологии. „Всяка година правим фолклорен фестивал с участие на състави от цял свят, може и Пакистан да представи споите традиции и да участва“, покани Иван Тотев.
След разменените плакети двамата заявиха, че това няма да е последната им среща.