Исаев, който рани полицайката, ще чака делото в ареста

Задържаният се извини, според СГС има опасност за се укрие

Софийски градски съд остави в ареста Йордан Исаев, който хвърли бомбичка на стадиона по време на мача „ Левски-ЦСКА”.

В началото на съдебното заседание обвиняемият се извини на полицай Гергана Зашева, която имаше опасност да загуби зрението си, както и на другия полицай, който пострада по време на инцидента. Защитата на Исаев поиска по-лека мярка, включително и „домашен арест”, защото той е оказал пълно съдействие на разследващите органи, работи и няма да се укрие по време на делото.

Съдът уважи искането на Прокуратурата и наложи най-тежката мярка „задържане под стража”, защото прецени, че се касае за тежко умишлено престъпление. Налице е съпричастност на обвиненото лице. То е направило всичко възможно, за да се укрие от полицията след края на мача като е изхвърлило маската и чуждите дрехи, които са му предоставени.

Начинът на извършване на престъплението говори за голяма обществена опасност на деянието. Съдът счита, че Исаев не се е предал доброволно, а е направил това, едва когато е бил установен от разследващите органи като извършител. Съдът приема, че има опасност той да извърши ново престъпление и затова му наложи постоянна мярка „задържане под стража”, която може да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийски апелативен съд.