Дебат във Френския институт в България

Мисия София

24-04-2018, 06:53

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Вход свободен, симултанен превод френски / български

Дебат във Френския институт в България ще има днес от 18.30 до 20.30 ч. Сигурността на Балканите и предизвикателство за Силите ще бъдат в центъра на дискусията.

Жерар Шалиан, геополитик и Огнян Минчев, политолог ще водят дебата.

Вход свободен, симултанен превод френски / български.

Жерар ШАЛИАН е френски геополитик, специалист в областта на военните конфликти и в частност некласическите войни. В периода 1997-2000г. е ръководил Европейския център за проучване на конфликтите. От 1984 до 1994 е бил съветник в центъра за предвиждане и анализи към Министерство на външните работи на Франция. Преподавал е в Националното училище за администрация и в Националното военно училище. Бил е гост-лектор в Харвард, Бъркли, UCLA, Тбилиси и други.

В продължение на двадесет години Жерар Шалиан е в центъра на събитията като наблюдател- Африка, Латинска Америка, Близкия изток, Източна Азия и Кавказ. Бил е разследващ журналист в повече от 60 страни.

Жерар Шалиан е носител на наградите Кастекс през 1991г. за Световна стратегическа антропология и Вобан през 2009г. за цялостен принос.

Огнян МИНЧЕВ е български политолог, доктор на социологическите науки. Директор е на Института за регионални и международни изследвания и председател на управителния съвет на българския клон на организацията „Прозрачност без граници“. Автор е на множество анализи по вътрешна и международна политика.