Паркирай, за да дишаш ... в Албена

Предоставят се над 2000 места за паркиране извън екологичната зелена зона

Вдъхновени от идеята въздухът, който дишат нашите гости да е чист, ухаещ на море и цветя, продължаваме политиката за устойчиво развитие и запазване на природните ценности, това зави на пресконференция Димитър Тачев, зам.директор Маркетинг и продажби в курорта Албена. Основна част от  тази политика е ограничаването на вредните емисии  във въздуха, причинени от преминаващите МПС през територията на комплекса. Затова въвеждаме нови правила за ограничаване на движение и паркиране. Ще осигурим чисти, безопасни алеи и пешеходни зони за гостите, като същевременно предлагаме и алтернативни средства за вътрешен транспорт. Предоставяме над 2000 места за паркиране извън екологичната зелена зона. Туристите, оставили автомобилите си на буферен паркинг ще разполагат с  безплатен електрически транспорт - шатъли за допълнителен комфорт при придвижване  до плажа.

Разширяваме пешеходната зона по централната алея - от ресторант „Текс-Мекс“ до обновения хотел “Калиакра Маре“ (бивш хотел „Добротица“), обособяваме еко алея в природния резерват „Балтата“- от хотел Боряна до Горски цар. Пристигащите с коли гости ще могат без заплащане, в рамките на 30 минути да спрат пред хотела си, да свалят багажа и пътниците  и да изберат сами някой от четирите  варианта за паркиране.

Първият вариант е паркинг Лазур, намиращ се на пътя за Балчик - до един от входовете в Албена, който предоставяме за безплатно паркиране.

Като втора възможност за паркиране, препоръчваме големия буферен паркинг на Автогара Албена, с цена за престой 5 лв. за 24 ч.  С комплимент от Албена предоставяме безплатен транспорт от паркинга с екосъобразни електрически превозни средства по 21

основни линии, съответно на всеки десет и тридесет минути – до плажа пред хотелите Боряна, Нона, Елица и Мура в южната част на комплекса и до плажа пред Парадайс Блу Хотел и Бийчбар Ганвие в централната част.

Традиционните за Албена туристически влакчета ще продължат да се движат по 2 различни маршрута на специалната за този сезон цена от 3 лв. /за възрастен/. На много места в Албена ще се предлагат за наемане велосипеди, електро велосипеди или електрически колички.

Предоставяме възможност и за еднократно влизане, престой над 30 минути и паркиране в  паркинги във вътрешността на Албена - в обособената синя зона на цена от 10 лв. за денонощие, а в близост до плажната ивица, в екологичната зелена зона, с най - добър индекс на чистота  на въздуха, на цена от 20лв. за денонощие. Предлагаме навигация с информация за възможните паркоместа и удобно, бързо заплащане на всяка хотелска рецепция. За пропусналите да платят на най-близката рецепция  ще поставим  на няколко места в комплекса автомати за плащане.