IN THE PALACE International Short Film Festival

София Лайф

24-04-2018, 16:55

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Средствата, събрани от концерта, ще бъдат инвестирани в подкрепа развитието на млади артисти

IN THE PALACE International Short Film Festival представя най-добрите си чуждестранни филми и прощален галаконцерт на голямата Силви Вартан в София

През 2015 г. по меморандум на общините София, Велико Търново и Варна като национална вълна от културни събития – паралелна и инициирана в подкрепа на Европейска столица на културата 2019 г., стартира проектът „В Дворците“ на морската, старата и новата столици на България“, предадоха от Столична община.

През изминалата 2017 г. кампанията се разгърна в цели 7 месеца, изпълнени с множество културни и образователни инициативи в областта на съвременните изкуства и аудиовизуална култура и в трите града, като в този период IN THE PALACE International Short Film Festival бе отличен с две изключително големи световни признания – лейбълът за качество „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ от Европейска фестивална асоциация, както и правото да квалифицира българско и световно аудиовизуално съдържание за награда Оскар, предоставено от Американската филмова академия – прецедент в историята на родната филмова индустрия.

Тенденцията продължава и през 2018 г., когато по време Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, фестивалът ще предложи на публиките си специална селекция от най-добрите си чуждестранни късометражни филми. Заедно с това, за галафинал на тазгодишната кампания IN THE PALACE International Short Film Festival представи на столичани и гостите на града прощален концерт на голямата певица Силви Вартан. Средствата, събрани от концерта, ще бъдат инвестирани в подкрепа развитието на млади артисти и осигуряването достъпа им до творческите индустрии.

IN THE PALACE International Short Film Festival е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.