Заловиха избягалия затворник Жоро - Манджата

Крими

24-04-2018, 14:24

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма следа от избягалия затворник от Пловдив

Затворник избяга от Пловдивския затвор

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение

Днес, 24 април 2018 г., около 12 часа, в гр. Пловдив, при акция на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, на Четвърто РУ на МВР-Пловдив и на Трето РУ на МВР-Пловдив, е задържан Георги Танчев, на 42 г., обявен за общодържавно издирване по наблюдавано от Районна прокуратура-Пловдив досъдебно производство за бягство на затворник – престъпление по чл.297 ал. 1 от Наказателния кодекс. Той е пребивавал в апартамент на бул. „Княгиня Мария Луиза“  в гр. Пловдив, ползван от негов познат, който е криминално проявен. 
На 10 април 2018 г., Георги Танчев, който изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, е напуснал външен обект  край гр. Пловдив, където работил и не се е прибрал в Затвора в гр. Пловдив. До тогава той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ към Затвора в гр. Пловдив. Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги Танчев е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. Той е бил осъждан преди многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.
Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение спрямо Георги Танчев по член 297 ал. 1 от Наказателния кодекс, за което е предвидено наказание до три години „лишаване от свобода“.