Главният прокурор: Прокуратурата си свърши работата по случая Иванчева

Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове, което да блокира живота на цялата столица

Прокуратурата е направила всичко възможно, за да изпълни своите задължения по закон. Това коментира в ефира на Нова Телевизия главният прокурор Сотир Цацаров по случая със задържането на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

"Аз считам, че колегите ми си свършиха работата и категорично стоя зад тях. Обвиняемата трябваше според изискванията на закона да присъства на всички действия по разследването, конкретно на огледа и на претърсването на автомобила, не мисля, че беше прекрачена границата. Беше спазен законът", категоричен бе главният прокурор.

Относно позицията на министър Екатерина Захариева за задържането на Десислава Иванчева, Цацаров заяви, че за него било важна да си изясни дали позицията й е била лична или е била позиция на правителството и е получил отговор на този въпрос.

По повод футболното хулиганство на мача „Левски” - ЦСКА, къдет полицайка пострада от хвърлена бомбичка, Цацаров заяви, че ще бъдат въведени промени в Закона, регламентиращ наказанията за футболното хулиганство, както и организацията на футболните срещи.

„Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове, което да блокира живота на цялата столица и да води до подобни ексцесии”, заяви Сотир Цацаров.