Фандъкова: За последните години инвестираме 360 млн. лв. в образователна инфраструктура

Мисия София

25-04-2018, 14:09

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Столична община е предвидила финансиране и за подготовката на проекти за модернизация на 39 детски градини и училища в 19 столични района

В 51. училище "Елисавета Багряна" е направено цялостно обновяване на кабинетите по химия, география, математика, физика, както и коридори и санитарни възли. Оформени са кътове за четене на книги. Проектът се нарича "Училище на бъдещето", но истината е, че това е училище на настоящето и нашата задача е всички български училища да изглеждат по този начин. Тежката реформа, която провежда МОН, е най-важната задача, за да бъдат модернизирани всички български училища. Досега шест столични училища поучиха възможност да модернизират кабинети, участвайки и със собствено финансиране в проекта, а вече към тях се добавят и 51-во и 18-то столични училища. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новия природо-математически център в 51. училище "Елисавета Багряна" заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев, директора на РУО Ваня Кастрева, президента на "Америка за България" Нанси Шилър, кметът на район "Красно село" Христо Апостолов.

"За последните години Столична община инвестира 360 млн. лв. в образователна инфраструктура – строителство и модернизация на детски градини и училища. В момента се извършва разширяване на Първа английска гимназия, като са осигурени средствата и за втория етап, който включва и строителство на физкултурен салон. В 149. СУ се довършва изграждането на нова спортна зала и кабинети. През тази година ще модернизираме и 17 училища и детски градини с финансиране по програма "Региони в растеж", за които вече има избрани изпълнители. Предстои проектирането на 4 нови училища и 6 нови спортни зали, като една тях е в 51. СУ", посочи още кметът Фандъкова.

Столична община е предвидила финансиране и за подготовката на проекти за модернизация на 39 детски градини и училища в 19 столични района. Кметът Фандъкова поздрави директора на 51-во училище г-н Александров, учителите, благодарение на които училището е модел за модерно образование, и кмета на район "Красно село", който е активен в привличането на средства за модернизация и строителство.