Тръмп и Макрон намекнаха за нова сделка с Иран

Американският президент даде първата си държавна вечеря

Американският президент Доналд Тръмп и френският държавен глава Еманюел Макрон подчертаха, че е възможно да бъде сключено ново споразумения за ядрената политика на Иран. Малко по-рано Тръмп определи настоящата сделка като безумие. Той даде срок до 12 май да се потърси нов вариант за договаряне с Техеран, в противен случай заплашва страната му да излезе от споразумението. Споразумението с Иран бе и сред основните приоритети на френския президент при визитата му в САЩ.

Двамата държавници намериха и общ език за миграцията. Тръмп похвали действията на младия си колега.

"И САЩ, и Франция се борят с един много, много стар проблем - неконтролируемата имиграция. Взехме сериозни решения да възобновим контрола на своите граници и своя суверенитет, каза президентът. Намалихме значително незаконната имиграция, но ще я прекратим ", каза Тръмп на обща пресконференция с френския си колега във Вашингтон.

Освен това американският президент даде и своята първа държавна вечеря в чест на гостите си от Франция. До двамата лидери бяха и прекрасните им съпруги, а на вечерята присъства 123-ма избрани гости.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"