Състезание за чисто междублоково пространство

Добруджанци

25-04-2018, 12:43

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софийският архитект: Защитихме междублоковите пространства

Инициатор на проявата е организацията „БГ Бъди активен!

Четири междублокови пространства в Добрич – в жилищните комплекси „Балик“, „Иглика“, „Добротица“ и „Дружба“, ще се състезават за финансиране по проект „Мястото“, който се изпълнява от Сдружение „Еко Добруджа“.

Конкурсът ще бъде спечелен от мястото, което бъде най-добре почистено от живеещите в съответния район. Инициатор на проявата е организацията „БГ Бъди активен!“, а „Мястото“ победител в надпреварата ще получи финансиране от фондация „Кока Кола“, като средствата ще се използват за благоустрояване.

За всяко от четирите места са определени отговорници. Идеята на проекта е да се привлекат граждани доброволци, които да се ангажират с идеята за преобразяване на междублоковите пространства и да участват в почистването, поясниха организаторите. Критериите, по които ще се оценяват междублоковите пространства, са брой участници, ясна визия за мястото, подготовка за интервенция,  начин за гарантиране на устойчивостта.

Конкурсът се провежда в рамките на седмицата на пролетното почистване в Добрич, поясниха от сдружение „Еко Добруджа“.

На 28 април ще е състезанието в кварталите „Иглика“ и „Добротица“, а на следващия ден – в „Балик“ и „Дружба“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"