Нови обвинения за Иванчева, Петрова и Дюлгеров?

Крими

25-04-2018, 14:22

Снимка:

България утре

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Прокуратурата прецизира обвиненията си, обяви Иван Гешев

Очаква се да бъдат повдигнати нови обвинения на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и на Петко Дюлгеров. Това обяви адвокатът на Петрова Ирена Савова, което е била призована в Националното следствие.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева. Той посочи, че част от защитниците по случая отказвали да подпишат документи. Обвинението доуточнявало дати, свързани с разследването.

Все още обаче не е ясно какви ще са евентуално новите обвинения. Иванчева в момента е обвинена в получаването на подкуп в особено големи размери, а Петрова и Дюлгеров като нейни помагачи.

Адвокатът на Петрова коментира, че повдигането на нови обвинения срещу тримата е процесуално нарушение. Тя коментира и че днес е трябвало да разговаря със воя клиент през стъкло.

Миналата седмица Иванчева бе задържана при специализирана акция с подкуп от 70 хил. евро, като стана ясно, че тя е поискала 250 хил. евро от строителен инвеститор. Специализираният съд наложи на кметицата и останалите двама задържани мярката „постоянен арест“.