Ученици от шест държави решават бизнес казуси в Пловдив

Мисия Пловдив

25-04-2018, 14:54

Снимка:

Международен панаир Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тази година ще се представят 125 тренировъчни фирми на гимназисти и студенти

Над 90 ученици от шест държави решават бизнес казуси в  международното състезание Global Enterprise Challenge (GEC), което гостува  за първи път  в България. Това стана ясно на пресконференция в Международен панаир Пловдив, който е домакин на надпреварата, на 25 април 2018 г. Конкурсът е инициатива на Световната организация на учебните предприятия EUROPEN-PEN International.
Екипи с участници от различни държави проучват проблеми от практиката на реални предприятия, поставят експертна „диагноза“, предлагат решения и правят презентация на резултатите, обясни Лорен Комт, президент на EUROPEN-PEN International.  Конкурсните казуси са подготвени от две български фирми.  Работният език е английски, а за първи път се използва и френски. Така младежите показват  уменията си, придобити в тренировъчните фирми в обучението по чужд език, добави Комт.
GEC е част от програмата на 21-ото издание на изложението „Млад предприемач“, познато и като „ТФ фест“. Българският панаир на тренировъчните фирми е известен с високото си качество, добрата организация и сериозната дейност на участниците, заяви Скот  Митчел, изпълнителен директор на EUROPEN-PEN International. Представители на мрежи на учебните предприятия  от 12 държави ще присъстват на „ТФ фест“, за да се запознаят с неговия опит, посочи той.
Тази година ще се представят 125 тренировъчни фирми на гимназисти и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора. Те ще демонстрират своите компетентности по бизнес мениджмънт на 26 и 27 април в Международен панаир Пловдив.