Георги Стаменов инспектира изграждането на детската площадка

Мисия Пловдив

25-04-2018, 16:51

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тя е на стойност 60 хил. лв. и се реализира по проект на Община Пловдив

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов лично посети строителния обект на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, където след няколко седмици ще бъде готова новата детска площадка за деца от 0 до 12 годишна възраст. В момента се поставят ограждащите бетонни первази, а до седмица ще бъде налята бетонната основа и положена ударопоглъщаща настилка.
„Изпълнителите са стартирали на 23-ти април и работят бързо, за да могат децата от квартала да използват площадката през наближаващата лятна ваканция.“, каза районният кмет.
От „Централен“ напомнят, че стартът на работата по площадката беше забавен с няколко дни, поради дискусия, която се разрази в деня на плануваната първа копка на 17 април.
След проведена среща между всички заинтересовани страни и кметът на „Централен“ Георги Стаменов, на 19 април беше намерен консенсус и изграждането на детската площадка стартира. Тя е на стойност 60 хил. лв. и се реализира по проект на Община Пловдив. Работниците на обекта коментираха, че живеещите са доволни и питат кога ще бъде завършена площадката, защото освен детски съоръжения, ще бъдат монтирани и пейки.