Столицата домакин на заседание на Военния комитет на ЕС

Мисия София

26-04-2018, 06:40

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Форумът е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС

София ще бъде домакин на заседание на Военния комитет на Европейския съюз, във формат военни представители на 28-те държави – членки на съюза. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Форумът е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС. В заседанието ще участват и представители на Европейската комисия, Европейската служба за външна дейност и Военния секретариат на ЕС.

Участниците в изнесеното заседание на Военния комитет на Европейския съюз на 26 април 2018 г. от 14.00 ч. ще посетят Трета авиобаза „Граф Игнатиево“, където ще наблюдават демонстрация на военни способности от българските Военновъздушните сили. В демонстрацията ще участват и военнослужещи от 68–ма бригада Специални сили.

Oт 14.00 часа, в Трета авиобаза „Граф Игнатиево“ ще се състои официална церемония по посрещането на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос. Началото на демонстрацията на военни способности от българските Военновъздушните сили ще бъде в 14.30 часа.

След като приключи представянето на българските военнослужещи, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и председателят на най-високостоящия военен орган на Съвета на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос ще дадат пресконференция.