Пострадал от бомбичка жандармерист отново охранява "Вечното дерби"

Животът

26-04-2018, 11:57

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

34-ма задържани при мача Левски-ЦСКА

Петър Иванов предпочита вместо да се връща към сцените на насилие, към тези на геройство

Седмица след кървавия инцидент на мача „Левски” – ЦСКА, един от пострадалите жандармеристи - Петър Иванов, вчера отново бе на пост, за да охранява същото дерби.

Част от подготовката за мача е инструктажът преди него. „Това е моята работа. Случката от миналата седмица ми се е отразила дотолкова доколкото ми е нанесла някакви щети върху лицето и върху окото, иначе като психика не ми се е отразила или поне не мога да кажа, че ми се е отразила. Приемам я като част от нещата, които аз, тръгвайки на работа, съм с ясната мисъл и идея, че може да се случат, че мога по някакъв начин да пострадам”, заявява Петър Иванов.

Вероятно и заради това жандармеристът предпочита вместо да се връща към сцените на насилие, към тези на геройство.

„Аз смятам, че вършим добри дела и това ми е мотивацията. Мога да дам за пример 2005 година, когато сме спасили много хора по време на наводнението. Богров, Нови Искър, Куманица. Имаше уплашени хора, много уплашени хора”, разказва Иванов.

Но дербито не му прави впечатление. Защото е охранявал на много мачове. Фен е на „Левски”. „Тренирал съм дълго време в „Левски”. Прекарал съм повече от 15 години по залите на „Левски” като състезател по бокс”, разказва Петър Иванов.

И защото бомбичка от фен рани негова колежка и него, има една молба. „Да гледат мача повече и да не правят неща, за които могат да съжаляват”.

В знак на подкрепа към жандармеристката Гергана Зашева, чието око беше оперирано, колегите й носеха стикери с призив – „Не на насилието на стадиона”.