Нова премиера в Столичния Куклен Театър - Грозното пате

София Лайф

26-04-2018, 15:33

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Приказките за деца на Андерсен, които са над 150, са го определили като една от най-значимите фигури в световната литература

На 27 април 2018 г. от 19 часа, в салона на бул. „Янко Сакъзов” 19, Столичният куклен театър ще представи премиерния си спектакъл „Грозното пате” по приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Драматизацията и режисурата са на Мария Банова. Сценографията е на Васил Рокоманов. Куклите и костюмите са дело на Силва Бъчварова. Музика – Димо Стоянов от P.I.F.

Участват актьорите: Мая Бежанска, Камен Асенов, Румен Гаванозов, Димитър Иванов.

Една от най-известните приказки на Андерсен е написана през 1842 година, като в сюжета авторът използва преживявания от своя живот. На театралната сцена претърпява неуспех.

Днес приказката отново оживява на сцената на Столичния куклен театър и с финес, завладяващ разказ и на достъпен за най-малките зрители език поднася посланието всеки да следва мечтите си, да отстоява себе си и да не се страхува да бъде различен.

Приказките за деца на Андерсен, които са над 150, са го определили като една от най-значимите фигури в световната литература. Неговите творби хвърлят искри и запалват пламъка на човечността в хорските сърца. Приканват всеки да се замисли, да се вгледа вътре в себе си и там да открие красотата и любовта, да вярва, че винаги може от Грозно пате, да се превърне в красив бял лебед!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен