Премиерът обеща: Ще защитим Желяз

Общество

26-04-2018, 16:25

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добричлии протестираха против задържането на Желяз Андреев (фоторепортаж)

Протест в подкрепа на Желяз пред Съдебната палата

Желяз Андреев и другите заплашени с екстрадиция разговаряха с Борисов, Цачева и Цацаров

Министър-председателя Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева и главния прокурор Сотир Цацаров разговаряха в Министерски съвет с Желяз Андреев и другите четирима българи, за които САЩ искат екстрадиция. „Полагаме всички усилия, които са необходими от страна на държавата, и ще бъде направено всичко в защита на Желяз Андреев и останалите“, увери след разговорите премиерът Бойко Борисов.

„Полагаме усилия, каквото е необходимо от страна на държавата ще бъде направено във ваша защита. Вярвам в американското и българското законодателство. Така че вашите близки могат да спят спокойно в следващите 60 дни“, увери премиерът. Той обеща още държавата да поеме разходите при евентуален съдебен процес в САЩ.

„Не са налице всички предпоставки за екстрадицията. Не е изпълнено основното условие за това, а именно – наличието на двойна наказуемост“, успокои главният прокурор Сотир Цацаров.

А Желяз Андреев благодари за срещата.

„Определено сме по-спокойни след събитията, които се случват през последните 24 часа. Вярваме, че този случай ще бъде изчистен скоро и ще възтържествува истината и справедливостта“, каза той.