Празник „Растем заедно“ в Кукления театър за деца от „Източен“

Мисия Пловдив

26-04-2018, 17:16

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проектът, който е на стойност половин милион лева продължава

Пореден детски празник направиха възпитаници на детските градини от  район „Източен“ в Кукления театър. На сцената, където досега малчуганите  гледаха куклено-театрални постановки и се качваха само, за да поднесат цветя на артистите,  сега те самите се привърнаха в артисти, певци и танцьори и го направиха с изключителен талант. Освен децата в залата присъстваха техните родители и учители.  Постановката беше режисирана от Евелина Николова- експерт по актьорско майсторство , която от две години работи с  малките артисти.  На сцената грейнаха и новите  костюми, които  детските градини получиха съвсем наскоро: народни носии от различни етнографски области на България, костюми на приказни герои и др. Сред изпълненията се отличиха танците на куклите, народните танци със сложна хореография и съвременните  ритми на деловите юпита.  Водещата на проявата- учителката Геновеева Цандева, която е извесен поет и музикант, поздрави публиката и със своя авторска песен, обирайки аплодисментите на зрителите.
Дейността е планирана по проект „Растем заедно“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, който е спечелен през 2016 г. и се реализира от администрацията на район „Източен“.  „Със всеки изминал месец виждам огромния напредък на децата от целевата група и се радвам, че този труден за нас проект има смисъл за бъдещето на децата ни- за по-добро образование и афинитет към изкуството“ -  коментира Стефка Симеонова- ръководител на проекта. „Децата ни  посетиха десетки театрални постановки, мюзикъли по Платформата „Госпожа Опера“ и аз мога само да препоръчам тези мерки да се използват и от други колеги в работата си с децата,  за които езиковата бариера е проблем“ – допълни Милка Тодорова- Добрикова- зам.-кмет на район „Източен“ . Тя поздрави всички от името на кмета Николай Чунчуков предстоят още много интересни инициативи.
Проектът, който е на стойност половин милион лева, продължава с множество изложби от рисунки на децата, посещения с родителите на циркови представления и ще приключи в края на тази година.