Подготвени са инвестиционни проекти за предотвратяване на риск от наводнения

В община Добричка

В община Добричка са подготвени четири инвестиционни проекта за предотвратяване на риск от наводнения. Общинският съвет обсъди на днешното си заседание инвестиционните намерения за подобряване на инфраструктурата, за които се търси финансиране, съобщава БТА.
Близо 1 934 000 лева са необходими за втория и третия етап на корекцията на Суха река, с която се цели по-безопасно отвеждане на водите след язовир "Одринци" към пресъхналите язовири "Златия"-1 и 2, посочват от кметската управа.
Подготвен е и проект за изграждане на отводнителен канал в село Батово, който да поеме при проливни дъждове значителна част от водите, идващи от северната зона на селото, и да ги отвежда в река Батовска. За строителните работи са необходими над 1 686 000 лева.
В село Победа също се образуват разливи при по-обилни валежи заради малкото сечение на съществуващия отводнителен канал. Стойността на предвидените строителни работи за реконструкцията на съоръжението и подмяната на пет водостока достига близо 1 426 000 лева. Трасето на отводнителния канал в землището на селата Полковник Минково и Котленци също трябва да бъде коригирано.