Разследват за безстопанственост болницата в Стара Загора

Прокуратурата образува 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници в страната, Главният прокурор С. Цацаров разпореди всички разследвания за безстопанственост в болниците да се ръководят от СГП и да се разследват от следователи от НСлС

Прокуратурата образува нови 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници в страната. Сред тях е УМБАЛ-Стара Загора.
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди всички разследвания да се ръководят от Софийска градска прокуратура и да се разследват от следователи от Национална следствена служба, съобщават от прокуратурата.

Всички дела, дори на болниците от страната ще се разследват в София, за да се избегнат съмнения за пристрастност. Прокуратурата е възложила на полицията допълнителна проверка на договори за медицински услуги в още редица големи болници.
Новите разследвания са в Пета многопрофилна болница за активно лечение УМБАЛ "Царица Йоанна", СБАЛО "Проф. Бойчо Бойчев", УМБАЛ "Света Анна", националната кардиологична болница, болницата по хематология, инфекциозната болница - всичките в София, както и болниците във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.
 На 16 март прокуратурата влезе в осем болници в страната, една, от които - "Пирогов", заради безстопанственост при управлението им. От прокуратурата уточниха, че повечето лечебни заведения, в които предстои разследване, са пред фалит - теза, която бе напълно отречена от здравните власти.

Разследванията на прокуратурата за болниците в Ловеч и Враца продължават.