ДПС: ГЕРБ да обяснят поведението на коалиционните си партньори

Политика

27-04-2018, 12:09

Снимка:

България утре

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Цветанов: „Атака“ не искат да напускаме ЕС и НАТО

Карадайъ се тревожи от евроатлантическата ориентация на България заради Сидеров

„Изразихме нашата силна тревога и загриженост за евроатлантическата ориентация на страната по повод изявлението от Крим на председателя на парламентарната група на коалиционния партньор на ГЕРБ, който връщайки се в България заяви, че и премиерът е бил информиран за това”, заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той посочи, че от ГЕРБ са длъжни да дадат обяснения за поведението на коалиционните им партньори.

„ГЕРБ са длъжни да обяснят на обществото и на нашите партньори от НАТО и ЕС за поведението на коалиционните си партньори. По важни геополитически и геостратегически въпроси не може да има лично мнение, особено когато си част от управлението на страната.“, заяви Карадайъ.

„В този смисъл безпочвени бяха и призивите към опозицията за определено поведение по време на председателството, докато коалиционните партньори на ГЕРБ рушат имиджа на страната и поставят под въпрос евроатлантическото бъдеще на страната”, смята още председателят на ПГ на ДПС.

Припомняме ви, че миналата седмица председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира посещението на Волен Сидеров в ГЕРБ и посочи, че не приемат изказването му за нормално, но то не е израз на политиката на правителството.