МВР: Още има сигнали за избягалите затворници от Софийския затвор

Рано или късно ще бъдат хванати. Рано или късно и Галеви ще бъдат хванати

Още има сигнали за двамата избягали затворници от Софийския затвор, което е добре. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде БНТ. "Търсим двамата избягали затворници. Още има сигнали, което е добре. Проверяваме не само сигналите, имаме други методи", обясни вътрешният министър.

„Казват ни адреси - проверяваме ги. Колко сили хвърлихме и там, но е така. Освен председателството и хулиганството полицията се занимава и с всичко останало в държавата“, каза Валентин Радев.

Запитан дали има шанс затворниците да бъдат заловени той посочи, че има такъв. „Рано или късно ще бъдат хванати. Рано или късно и Галеви ще бъдат хванати. Системата работи, дори на някой да му се струва бавно. По- важното е накрая да има наказания, може да е и след 2 или 5 години“, подчерта вътрешният министър.

Той предупреди, че тези, които сега нарушават или имат идея да нарушават закона, да знаят, че „рано или късно законът ще бъде с пълна сила върху тях“.

По повод на случая от 20 март, когато 43-ма пътници от полет от Париж бяха пропуснати да преминат непроверени в България на летище „София“ Радев обясни, че на бюрото му е докладът от Дирекция „Вътрешна сигурност“. „Проверките са две. Няма да кажа нищо, докато не видя и другия доклад и не ги съпоставя. В доклада на „Вътрешна сигурност“ няма умисъл, което от една страна ми харесва, а от друга се притесних. Възложил съм дисциплинарно производство. Направена е проверка в ГД „Гранична полиция“ на летището. Всички данни идват в министерството, дават се на дирекциите, които проверяват до какви изводи са стигнали“, каза още по темата вътрешният министър.

Не на последно той място Валентин Радев обясни, че темата за това дали трябва да бъдат разширени правомощията на Антикорупционния орган министърът, е била обсъдена, но засега не може да каже да или не. „Има си експерти, които трябва да кажат преди нас. Ще помислим дали трябва да се разширят или не. Въпросът не е толкова прост“, заяви още Радев.